Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

over Zorgoppas

 • Zorgoppas wil er zijn voor alle ouders en verzorgers van zorgbehoevende kinderen die een geschikte oppas zoeken. Zorgoppas werkt niet met traditionele diagnoses of formele indicaties. Wij geloven dat jij prima kan beoordelen in hoeverre je kind zorgbehoevend is. Zorgoppas helpt je met het vinden van een gescreende oppaskandidaat en regelt alles voor je.

 • Wij vinden dat alle ouders en verzorgers vrije tijd verdienen. Als je minder het gevoel hebt vast te lopen en vaker dingen kunt doen waar je goed in bent en die je werkelijk leuk vindt, zorgt dat voor bevlogenheid. En dat leidt niet alleen tot een kleinere kans op stress of een burn-out, maar ook tot betere prestaties en een beter moraal. Wij geloven dat jij een betere ouder voor jouw kind kan zijn als je ook af en toe voor jezelf kan zorgen. Wij helpen je daar graag bij. 

  Wij hebben geleerd dat het goed beantwoorden van jouw hulpvraag begint met goed luisteren. Klik hier om je gegevens achter te laten, dan bellen we je, zodat we samen kunnen kijken of Zorgoppas bij jouw gezin past.

 • Zorgoppas helpt gezinnen in bijvoorbeeld ‘s-Hertogenbosch en Amsterdam, maar ook kleinere gemeenten zoals Hilvarenbeek. We zijn onderweg naar landelijke dekking.

  Wij kunnen je alleen helpen als jij ons laat weten dat een oppas een oplossing voor je zou kunnen zijn. Daarom kan iedereen in elke gemeente zich aanmelden. Dit kan hier

  We helpen gezinnen op volgorde van inschrijving. Een inschrijving is vrijblijvend.

voor ouders

 • Als jij moeite hebt met het vinden van geschikte oppas voor je zorgbehoevende kind helpen we jou daar graag bij. Zorgoppas werkt niet met traditionele diagnoses of formele indicaties. Het maakt dus niet uit of je al zorg ontvangt via ZIN of PGB. Wij geloven dat jij prima kan beoordelen in hoeverre je kind zorgbehoevend is, en of jij een steuntje in de rug kan gebruiken. Het is goed dat je om hulp vraagt. Laat hier je gegevens achter dan nemen we contact met je op.

 • Je betaalt 8 euro abonnementsbijdrage per maand en 7 euro per oppas-uur. We werken met een oppas-tegoed, dat je altijd kunt aanpassen. Daarvoor krijg je een geschikte oppas en regelt Zorgoppas je administratie en de betalingen aan de oppas.  
  Jouw 7 euro per uur gaan volledig naar de oppas, Zorgoppas vult dit uurloon aan naar 10 euro. Zo blijft het voor je oppas ook interessant en zetten we in op een duurzame relatie. Dit lukt ons dankzij een bijdrage van je gemeente. 

 • Het matchingproces bevat een aantal stappen. Nadat een oppaskandidaat gegevens achterlaat op onze website wordt hij/zij gescreend middels een telefonisch interview. We bespreken dan de kennis, ervaring en beschikbaarheid van de kandidaat. 

  Tijdens de intake beoordelen we hoe we jouw zorgvraag en oppasbehoefte het best kunnen beantwoorden. Op basis van jouw wensen en gezinssamenstelling selecteren we de meest geschikte oppaskandidaten en stellen deze aan je voor. We letten onder andere op beschikbaarheid van de oppas, waar jij en de oppas wonen, je gezinssituatie en natuurlijk de zorgbehoefte van je kind(eren).  Tijdens een kennismakingsgesprek kijk je of er een klik is. Ten slotte beoordeel je zelf in hoeverre een oppaskandidaat geschikt is voor jouw kind(eren) te zorgen. 

 • Nee, dat mag niet, maar het is wel toegestaan om het naast een PGB te gebruiken.

  Zorgoppas werkt niet met diagnoses of formele indicaties. Het maakt dus niet uit of je al andere zorg ontvangt via ZIN of PGB.

 • Zorgoppas incasseert maandelijks jouw abonnementsbijdrage (8 euro per maand) en het afgesproken oppas-tegoed. Het oppas-tegoed kan je altijd aanpassen. 

  Een rekenvoorbeeld: je wil graag een dagdeel per week oppas inzetten. Elke maand word je oppastegoed verhoogd met 18 uur. Aan het begin van elke maand wordt dan 134 euro geïncasseerd;

  18 (uur per maand) x 7 (euro per uur) + 8 (euro maandbijdrage) = 134 euro per maand.

voor oppaskandidaten

 • Ben je minimaal 18 jaar en heb je ervaring met zorgbehoevende kinderen of volg je een zorgopleiding? Dan is er een grote kans dat we gezinnen kennen die aan jou een waardevolle oppas hebben. Laat je hier je gegevens achter dan bellen we voor je screening. Tijdens de screening bespreken we je ervaring, kennis en beschikbaarheid.

 • Nee. Voor de grote verantwoordelijkheid die je als zorgoppas krijgt, willen we je graag passend belonen. Zorgoppas is opgericht om ouders die het zwaar hebben een betaalbare oppas te gunnen. De ouder betaalt ons slechts zeven euro per uur. Doordat er afspraken zijn gemaakt met meerdere partijen ontvang je van ons een beloning van 10 euro per uur.

 • Het matching-proces bevat een aantal stappen. Nadat je jouw gegevens achterlaat op onze website wordt je gescreend middels een telefonisch interview. We bespreken dan je kennis, ervaring en beschikbaarheid. 

  Tijdens de intake met de ouder of verzorger beoordelen we hoe we hun zorgvraag en oppasbehoefte het best kunnen beantwoorden. Op basis van deze wensen en gezinssamenstelling selecteren we de meest geschikte oppaskandidaten en stellen deze aan de ouder/verzorger voor. We letten onder andere op jouw beschikbaarheid, waar jij en het oppas-gezin wonen en natuurlijk de zorgbehoefte van de kind(eren). Als je een match bent, wordt je door de ouders uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Ten slotte beoordeelt de ouder/verzorger zelf in hoeverre een oppaskandidaat geschikt is zijn/haar kind(eren) te zorgen.