Veelgestelde vragen

Voor werkgevers

Wat kost het?

De investering voor het inzetten van Zorgoppas is € 250 per medewerker per maand. De medewerker betaalt enkel een eigen bijdrage van € 7,50 per uur. Deze kosten kunnen vaak weggeschreven worden onder de Werkkostenregeling , de WKR, waarvan de vrije ruimte per medewerker i.v.m. corona verhoogd is.

Daarnaast kan Zorgoppas ook ondersteunen bij:

  • Het verzorgen van een quick scan: is er behoefte aan Zorgoppas binnen de organisatie/ hoeveel medewerkers betreft het? Dit wordt in samenwerking met het bedrijf gedaan na inventarisatie op welke manier dit het meest efficiënt opgehaald kan worden.
  • Het opzetten van een toolkit voor interne communicatie om leidinggevenden en medewerkers te informeren en hen te stimuleren Zorgoppas in te zetten
  • Het verkrijgen van zichtbaarheid rondom de samenwerking bijv. via de social kanalen en de website van Zorgoppas
Wat verstaan jullie onder zorgbehoevend?

Denk hierbij aan autisme, ADHD, medische zorg (bv. injecties toedienen), slechtziend/blind, slechthorend/doof, lichamelijke beperkingen, ontwikkelingsachterstand, verstandelijke handicap, epilepsie.

Voor gemeenten

Werken jullie met indicaties?

Zorgoppas wil er zijn voor alle ouders en verzorgers van zorgbehoevende kinderen die een geschikte oppas zoeken. Zorgoppas werkt niet met traditionele diagnoses of formele indicaties. Wij geloven dat een ouder prima kan beoordelen in hoeverre zijn of haar kind zorgbehoevend is. Juist als er nog geen diagnose is, is de juiste ondersteuning onmisbaar.

Wat verstaan jullie onder zorgbehoevend?

Denk hierbij aan autisme, ADHD, medische zorg (bv. injecties toedienen), slechtziend/blind, slechthorend/doof, lichamelijke beperkingen, ontwikkelingsachterstand, verstandelijke handicap, epilepsie.

Over Zorgoppas

Voor wie?

Zorgoppas wil er zijn voor alle ouders en verzorgers van zorgbehoevende kinderen die een geschikte oppas zoeken. Zorgoppas werkt niet met traditionele diagnoses of indicaties. Het maakt dus niet uit of je al zorg ontvangt via ZIN, PGB of WLZ.

Wij geloven dat jij prima kan beoordelen in hoeverre je kind zorgbehoevend is. Zorgoppas helpt je met het vinden van een gescreende oppaskandidaat en regelt alles voor je.

Waarom?

Wij vinden dat alle ouders en verzorgers vrije tijd verdienen. Als je minder het gevoel hebt vast te lopen en vaker dingen kunt doen waar je goed in bent en die je werkelijk leuk vindt, zorgt dat voor bevlogenheid. En dat leidt niet alleen tot een kleinere kans op stress of een burn-out, maar ook tot betere prestaties en een beter moraal. Wij geloven dat jij een betere ouder voor jouw kind kan zijn als je ook af en toe voor jezelf kan zorgen. Wij helpen je daar graag bij.

Wij hebben geleerd dat het goed beantwoorden van jouw hulpvraag begint met goed luisteren. Klik hier om je gegevens achter te laten, dan bellen we je, zodat we samen kunnen kijken of Zorgoppas bij jouw gezin past.

Waar?

Zorgoppas helpt gezinnen in bijvoorbeeld ‘s-Hertogenbosch en Amsterdam, maar ook kleinere gemeenten zoals Hilvarenbeek. We zijn onderweg naar landelijke dekking.

Wij kunnen je alleen helpen als jij ons laat weten dat een oppas een oplossing voor je zou kunnen zijn. Daarom kan iedereen in elke gemeente zich aanmelden. Dit kan hier.

We helpen gezinnen op volgorde van inschrijving. Een inschrijving is vrijblijvend.

Voor ouders

Is Zorgoppas ook voor mij?

Als jij moeite hebt met het vinden van geschikte oppas voor je zorgbehoevende kind helpen we jou daar graag bij. Zorgoppas werkt niet met traditionele diagnoses of indicaties. Het maakt dus niet uit of je al zorg ontvangt via ZIN, PGB of WLZ. Wij geloven dat jij prima kan beoordelen in hoeverre je kind zorgbehoevend is, en of jij een steuntje in de rug kan gebruiken. Het is goed dat je om hulp vraagt. Laat hier je gegevens achter dan nemen we contact met je op.

Wat betaal ik?

Je betaalt 8 euro abonnementsbijdrage per maand en 7,50 per uur. Daarvoor krijg je een geschikte oppas en regelt Zorgoppas je administratie en de betaling van je oppas.  Jouw uurbijdrage van 7,50 gaat volledig naar de oppas, Zorgoppas vult dit uurloon aan naar ruim 10 euro. Zo blijft het voor je oppas ook interessant en zetten we in op een duurzame relatie. Dit lukt ons dankzij een bijdrage van je gemeente.

Hoe werkt het matchen?

Het matchingproces bevat een aantal stappen. Nadat een oppaskandidaat gegevens achterlaat op onze website wordt hij/zij gescreend middels een telefonisch interview. We bespreken dan de kennis, ervaring en beschikbaarheid van de kandidaat.

Tijdens de intake met jou als ouder/verzorger beoordelen we hoe we jouw zorgvraag en oppasbehoefte het best kunnen beantwoorden. Op basis van jouw wensen en gezinssamenstelling selecteren we de meest geschikte oppaskandidaten en stellen deze aan je voor. We letten onder andere op beschikbaarheid van de oppas, waar jij en de oppas wonen, je gezinssituatie en natuurlijk de zorgbehoefte van je kind(eren).  Tijdens een kennismakingsgesprek kijk je of er een klik is. Ten slotte beoordeel je zelf in hoeverre een oppaskandidaat geschikt is om voor jouw kind(eren) te zorgen.

Kan ik m'n oppas betalen met het PGB van mijn kind?

Nee, dat mag niet, maar het is wel toegestaan om het naast een PGB te gebruiken.

Zorgoppas werkt niet met diagnoses of formele indicaties. Het maakt dus niet uit of je al andere zorg ontvangt via ZIN of PGB.

Hoe betaal ik voor m'n oppas?

Zorgoppas incasseert maandelijks jouw abonnementsbijdrage (8 euro per maand) en de uren die zijn opgepast (7,50 per uur).

Onze ervaring leert dat er gemiddeld wekelijks wordt opgepast.
Om een inschatting te kunnen maken van wat je kan verwachten hebben we een paar rekenvoorbeelden gemaakt. We gaan hierbij uit van 4 uur per keer:

Twee keer per week; 34 uur per maand = € 263,- per maand
Eén keer per week; 16 uur per maand = € 128,- per maand
Eens per twee weken; 8 uur per maand = € 68,- per maand

Voor oppaskandidaten

Ben ik geschikt?

Ben je minimaal 18 jaar en heb je ervaring met zorgbehoevende kinderen of volg je een zorgopleiding? Dan is er een grote kans dat we gezinnen kennen die aan jou een waardevolle oppas hebben. Laat je hier je gegevens achter dan bellen we voor je screening. Tijdens de screening bespreken we je ervaring, kennis en beschikbaarheid.

Is het vrijwilligerswerk?

Nee. Voor de grote verantwoordelijkheid die je als zorgoppas neemt, willen we je graag passend belonen. Zorgoppas is opgericht om ouders die het zwaar hebben een betaalbare oppas te gunnen. De ouder betaalt ons slechts 7,50 per uur. Zorgoppas vult jouw uurloon aan naar ruim 10 euro. Zo blijft het voor jou als oppas ook interessant en zetten we in op een duurzame relatie.

Hoe werkt het matchen?

Het matching-proces bevat een aantal stappen. Nadat je jouw gegevens hebt achtergelaten op onze website word je gescreend middels een telefonisch interview. We bespreken dan je kennis, ervaring en beschikbaarheid.

Tijdens de intake met de ouder of verzorger beoordelen we hoe we hun zorgvraag en oppasbehoefte het best kunnen beantwoorden. Op basis van deze wensen en gezinssamenstelling selecteren we de meest geschikte oppaskandidaten en stellen deze aan de ouder/verzorger voor. We letten onder andere op jouw beschikbaarheid, waar jij en het oppas-gezin wonen en natuurlijk de zorgbehoefte van de kind(eren). Als je een match bent, word je door de ouders uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Ten slotte beoordeelt de ouder/verzorger zelf in hoeverre een oppaskandidaat geschikt is zijn/haar kind(eren) te zorgen.

Mijn vraag staat er niet bij?

Als je een andere vraag hebt kun je ons bereiken via info@zorgoppas.nl of 085 208 3450. Natuurlijk willen wij je ook terug bellen, als je dat wilt, laat dan je gegevens hier achter.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.