Harm van Ballegooy voor de Dag van de Ondernemer

Harm van Ballegooy is de oprichter van Zorgoppas. Hoe is hij op het idee van Zorgoppas gekomen? Wat drijft hem?  Wat leert hij van deze Corona tijd en wat zijn zijn plannen voor de toekomst? Op deze dag van de ondernemer een interview met hem.

Waarom heb je ervoor gekozen om ondernemer te worden?
Dat zat eigenlijk altijd al in mij. Mijn vader zei altijd dat ik mijn best moest doen op school en veel diploma’s moest halen, maar daar geloofde ik niet zo in. Ik had altijd al het gevoel dat ik toch niet voor een baas zou gaan werken. Op mijn negentiende ben ik begonnen met een maatpakken zaak. Later heb ik met een vriend een game studio opgericht. Voor ik het wist hadden we 70 medewerkers, maar na een aantal jaar realiseerde ik me dat ik uit mijn rol was gegroeid, ik haalde er geen voldoening meer uit. Daarna ben ik Zorgoppas begonnen.

“Een oppas zoeken voor je zoontje met een beperking, dat kan toch niet zo moeilijk zijn?! Na een dag zoeken kon ik inderdaad geen geschikte oppas vinden.”

Hoe dat zo?
Ik werd geïnspireerd door een bevriende ondernemer. We wilden graag samen een biertje drinken, maar dat lukte steeds niet omdat hij geen geschikte oppas voor zijn zoontje met autisme kon vinden. Ik dacht, dat kan toch niet zo moeilijk zijn? Hij kan vast niet goed googelen, maar na een dag zoeken kon ik inderdaad ook geen geschikte oppas voor hem vinden. Dit probleem heb ik tijdens een startup weekend in 2015 gepitcht en aan het einde van het weekend stond de basis voor Zorgoppas.

“Soms ben ik een hele week alleen maar met zakelijke dingen bezig. Dan bel ik vaak een ouder om te vragen hoe het gaat en wat ze van Zorgoppas vinden. Op die momenten voel ik echt waardering voor mijn werk en kan ik weer gemotiveerd door met wat ik doe.” 

Je bent zelf nooit mantelzorger geweest. Waar komt jouw drive vandaan?
Juist omdat ik zelf geen ervaring als mantelzorger heb kan ik Zorgoppas tot een succes maken. Een ouder van een zorgbehoevend kind had waarschijnlijk veel minder tijd en energie voor deze onderneming gehad, en was waarschijnlijk gestopt na zijn of haar eigen gemeente binnen te hebben gehaald waardoor Zorgoppas ingezet kan worden. Ik kan heel goed naar de zakelijke kant van Zorgoppas kijken. Maar ik spreek natuurlijk ook veel ouders van zorgbehoevende kinderen. Soms ben ik een hele week alleen maar met zakelijke dingen bezig. Dan bel ik vaak een ouder om te vragen hoe het gaat en wat ze van Zorgoppas vinden, en besef ik dat het om ouders gaat die hun zorg overdragen aan een Zorgoppas en dit tijd kost en spannend is. Dat gevoel willen we ze ook geven, maar het is ook belangrijk om ze te laten inzien dat ze ook tijd voor zichzelf nodig hebben. Dat ze af en toe voor zichzelf moeten kiezen. Op die momenten voel ik echt waardering voor mijn werk en kan ik weer gemotiveerd door met wat ik doe. Ook heb ik veel collega’s die wel zelf mantelzorger zijn, en zij inspireren mij iedere dag.

Wat vind je het allerleukste aan je werk?
Dat ik een team van competente volwassen mensen om me heen heb verzameld die iedere dag meer eigenaarschap pakken binnen het bedrijf. Ik houd ervan als zij de regie pakken en dingen gaan uitproberen. Volwassen mensen moet je niet willen managen. Zorgoppas heeft een duidelijke missie, en daardoor kan iedereen heel zelfstandig werken.

En wat het minst leuk?
In heel Nederland gelden dezelfde wetten, maar iedere gemeente mag een eigen invulling aan die wetten geven. Dat is op zich heel goed, want wat in Amsterdam werkt, werkt misschien niet in Tilburg. Voor ons betekent dit dat we per gemeente moeten uitzoeken hoe dingen geregeld zijn en op een andere manier onderhandelen over de invoering van Zorgoppas. Dat kost heel veel tijd en energie. De wereld van een ondernemer en een ambtenaar zijn zo verschillend soms. Er zijn een aantal gemeenten die gewoon niet mee willen doen, dat kan me enorm frustreren. Blijkbaar heb ik niet het vermogen om hen over te halen.

Wat leer je van deze corona tijd?
Succes, verlies, harde groei en krimp, alles is tijdelijk. Ik kom nu veel meer buiten, zorg beter voor mezelf en geniet meer van alles wat we al hebben. Daarnaast leer ik veel van de natuur: je hebt een groeispurt en dan bloei je even. Daarna volgt weer een groeispurt en dan bloei je weer even. Zo is het ook in een onderneming.

Hoe gaat het met Zorgoppas?
Zorgoppas begint veel groter te worden dan ik soms doorheb. Ondanks de corona-crisis blijft de vraag naar zorgoppassen toenemen. De afgelopen maanden zijn we verdubbeld in omzet en het aantal medewerkers. Maar we groeien we nu wel langzamer dan ik zou willen.

Wat kunnen mensen in de toekomst van Zorgoppas gaan verwachten?
Mijn ambities zijn groot. In 2024 wil ik oppas regelen voor 12.000 gezinnen en landelijk zorgoppas aan kunnen bieden. Eerst zullen we uitbreiden naar de grootste steden van de G40, daarna zal ook de rest van Nederland volgen. Als ik nog verder in de toekomst kijk, hoop ik dat we het model ook naar andere Europese landen hebben geëxporteerd.

Gemeenten zetten steeds vaker in op respijtzorg, een soort adempauze voor mensen die langdurig voor iemand zorgen. De zorg wordt dan tijdelijk van de mantelzorger overgenomen. Deze zorg wordt vaak pas ingezet als het als te laat is, en de alternatieven zoals uithuisplaatsing of een scheiding de enige opties lijken te zijn. Zorgoppas kan hier een belangrijke rol in spelen en echt ontzorgen.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Uit de natuur en van dwarse mensen. Als iedereen roept dat iets niet kan, en jij doet het wel en laat zien dat het werkt, dan word ik daar heel blij van.

Welke tip heb jij voor andere mensen die ook een bedrijf willen starten?
Stop met het schrijven van businessplannen en ga eerst kijken of het probleem dat jij ervaart ook bij anderen leeft. Ga heel veel testen en vraag aan mensen met dezelfde pijn wat ze willen betalen voor jouw oplossing.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.