Voor werkgevers - Zorgoppas

Zorg voor medewerkers die zorgen

In Nederland zijn er ongeveer 200.000 ouders met een zorgbehoevend kind. En dat zorgen voor een zorgbehoevend kind zwaar is, blijkt uit talloze onderzoeken. Ouders van deze kinderen hebben maar liefst twaalf keer meer kans op langdurige uitval als gevolg van een burn-out dan andere medewerkers. En ook de naaste omgeving en collega’s worden vaak extra belast.

Waar het voor de meeste ouders vrij gemakkelijk is om een oppas te regelen om te kunnen werken of even tijd voor jezelf te hebben en te ontspannen, is dat voor deze ouders niet het geval. Een gespecialiseerde oppas vinden, die niet snel in paniek raakt en een klik heeft met het hele gezin is lastig en zorgt voor veel stress. En als deze oppas al te vinden is, is het vaak heel kostbaar en daarmee voor veel ouders niet betaalbaar.

Maatwerk invulling van goed werkgeverschap

Zorgoppas regelt geschikte en betaalbare oppas voor ouders van zorgbehoevende kinderen en biedt werkgevers de mogelijkheid dit aan te bieden aan hun werknemers. Een eigen bijdrage van de ouder(s) in combinatie met een bijdrage van de werkgever zorgt ervoor dat het voor beide partijen betaalbaar is. Een prachtige, maatwerk invulling van goed werkgeverschap met minimale kosten en maximaal rendement.

“De extra zorg voor mijn gehandicapte kind is zwaar, maar met Zorgoppas kan ik het combineren met mijn werk, en heb ik zelfs nog af en toe tijd voor mezelf.” #daaromwerkikbijAchmea

Wat levert het op?

  • Voorkomen van overbelasting van de betreffende ouders en hun directe collega’s
  • Minder verzuim. Ouders die mantelzorg dragen voor hun kind brengen veel ‘verborgen kosten’ met zich mee. Ouders melden zich bijvoorbeeld vaak ziek als hun kind ziek is, terwijl zij eigenlijk verlof op zouden moeten nemen.
  • Verhoogde medewerkersloyaliteit en medewerkers als ambassadeurs voor je organisatie
  • Productievere, blije, fitte en ontspannen medewerkers die meer rust ervaren en ‘ruimte in hun hoofd’ hebben. Je staat meer ‘aan’ als je af en toe tijd voor jezelf krijgt

Veelgestelde vragen

Voor werkgevers

Wat kost het?

De investering voor het inzetten van Zorgoppas is € 250 per medewerker per maand. De medewerker betaalt enkel een eigen bijdrage van € 7,50 per uur. Deze kosten kunnen vaak weggeschreven worden onder de Werkkostenregeling , de WKR, waarvan de vrije ruimte per medewerker i.v.m. corona verhoogd is.

Daarnaast kan Zorgoppas ook ondersteunen bij:

  • Het verzorgen van een quick scan: is er behoefte aan Zorgoppas binnen de organisatie/ hoeveel medewerkers betreft het? Dit wordt in samenwerking met het bedrijf gedaan na inventarisatie op welke manier dit het meest efficiënt opgehaald kan worden.
  • Het opzetten van een toolkit voor interne communicatie om leidinggevenden en medewerkers te informeren en hen te stimuleren Zorgoppas in te zetten
  • Het verkrijgen van zichtbaarheid rondom de samenwerking bijv. via de social kanalen en de website van Zorgoppas
Wat verstaan jullie onder zorgbehoevend?

Denk hierbij aan autisme, ADHD, medische zorg (bv. injecties toedienen), slechtziend/blind, slechthorend/doof, lichamelijke beperkingen, ontwikkelingsachterstand, verstandelijke handicap, epilepsie.

Meer weten?

Elke organisatie is anders en we onderzoeken graag wat Zorgoppas voor u kan betekenen. Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.