Zorgoppas wordt vandaag 2 jaar!

‘S-HERTOGENBOSCH-Toch wel bijzonder, als je kijkt hoe het allemaal begon, inmiddels ruim 3 jaar geleden tijdens een Broedweekend…

Bron: Zorgoppas Facebook, 14-12-2019

Met alleen een goed idee, bleken we er niet te zijn. Want tijdens de prijsuitreiking werd het keihard afgeserveerd…

Dus zetten we het idee in de ijskast en gingen we verder met ons leven…

Tot dat ene telefoontje… van Stijn van Kreij…
Stijn: “Dat probleem dat jullie proberen op te lossen, dat herkennen we uit onze dagelijkse praktijk bij Cello…”
Het bleek dat de ouders die we eerder hadden gesproken, echt niet de enigen waren, en dat er een probleem op te lossen viel.

Dus gingen we samen onderzoeken of we er een idee van konden maken wat ook als start-up / Social Enterprise NL levensvatbaar kon zijn.

Samen met Gemeente ‘s-Hertogenbosch (waar ook al een onderzoek bleek te liggen dat onze bevindingen ondersteunde) organiseerden we een pilotbijeenkomst. Als daar tenminste 30 ouders en oppaskandidaten op af kwamen was er wat ons betreft voldoende draagvlak om de reis voort te zetten…

En die kwamen! Aan het einde van die bijeenkomst hadden we onze eerste matches gemaakt! Omroep Brabant filmde deze bijeenkomst en maakte er een supergaaf filmpje van, waardoor we opeens beelden hadden om ons in te schrijven voor de IGNITEAward zodat we een plan konden schrijven en misschien wel een startbijdrage in de wacht slepen.

Rabobank ‘s-Hertogenbosch en Omstreken deelde hier op Facebook een foto van het moment dat we de IGNITEAward 2016 wonnen.

In reactie daarop stuurde Doreen ons een open sollicitatie, omdat ze heel graag bij ons wilde komen werken. Toen gemeente ‘s-Hertogenbosch onze eerste klant werd en we Doreen konden aannemen werd alles steeds echter. Zeker toen we ook onderdak kregen in de De Jamfabriek.

Toen we vervolgens, na heel hard werken, het idee steeds verder fine-tunen en heel veel moeilijke vragen, Het beste idee van gemeente Loon op Zand én een innovatieprijs van het Innovatienetwerk Jeugd van de samenwerkingsregio rondom Gemeente Tilburg in de wacht sleepten, hield niemand ons meer tegen…

Zorgoppas viert – inmiddels met een enthousiast team van vijf collega’s en een boel blije fans – haar verjaardag!

Heel veel mensen hebben – soms zelfs zonder dat ze zich ervan bewust zijn – een bijdrage geleverd aan waar Zorgoppas nu staat, dankjewel als jij er daar één van bent, en ook dankjewel als je er één wilt worden!

Bron: Zorgoppas Facebook, 14 december 2019