Zorgoppas in Arnhem?

Twee jaar geleden hoorden we over een cool initiatief: Zorgoppas Deze organisatie uit Den Bosch matcht oppas met ervaring (HBO verpleegkundigen in opleiding etc.) met ouders die graag weer eens buiten de deur komen maar wel met het gevoel dat er niet alleen een betrouwbaar iemand is maar ook iemand die gespecialiseerd is en kan handelen als het onverhoopt nodig is. Toen alleen nog daar en inmiddels in veel meer gemeenten. Maar helaas nog niet in Arnhem of omgeving

Bron: Column Greet Prins – Stichting Philadelphia Zorg

Net hebben we gesproken met mede-oprichter Harm. Omdat de Gemeente een deel van de kosten draagt als respijtzorg (zodat het voor de ouders zelf nog goed te bekostigen is) moet een Gemeente de komst van Zorgoppas steunen.

Met HAN University of Applied Sciences /Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) om de hoek aan potentiële oppassers geen gebrek lijkt me.

Op de site www.zorgoppas.nl/#gemeente-check kun je via de gemeente-check aangeven dat je behoefte hebt aan een oppas, en kan Zorgoppas weer contact zoeken met… Gemeente Arnhem, Gemeente Lingewaard, Gemeente Overbetuwe, Gemeente Nijmegen, Gemeente Renkum, Gemeente Zevenaar of jouw gemeente om aan te geven hoeveel behoefte er hier is.

Heb je behoefte aan een oppas met zorgkennis laat het dan vooral ook hieronder weten. Dan gaan wij ons er hard voor maken dat je binnenkort weer even lekker aan je relatie kunt werken, een avondje met vriendinnen er op uit kan of naar een meeting van Bijzonder kunt komen!

Bron: Column Greet Prins - Stichting Philadelphia Zorg (online)